Dietzenbach linear

▼

 

 

Reconstruction and renovation of the Frankfurt sales office in Dietzenbach 

Our aim is to ensure that our clients are happy with their buildings. This then means satisfaction on both sides. If this results in a further project for the same client, then we are even more delighted. This happened with the Rehau company: After we had already rejuvenated the visitor center in Erlangen for the international company, we were then appointed to carry out the reconstruction and renovation of the Frankfurt sales office in Dietzenbach.    

 

LocationClientCompletion
DietzenbachRehau AG & Co. KG09/2017
Planning and construction timeAreaBuilding Costs
2015-20171.900 m2 BGF / 1.250 m2 NF3,15 Mio €
Work accomplishedPhotographerMeasure
Overall Planning, Lph. 1-8Achim ReissnerConstruction in existing context, workplace design

The two storey linear-rectangular, functional building, dating from the 1970s,  was completely gutted - leaving only the load-bearing components. Both the ground floor and the two office floors were newly structured. Here, the requirements of modern workplaces, as well as the need for the employees to communicate and cooperate with each other, were taken into account. In the floor-plan design, the floors were treated as 400 m² units for fire protection purposes. This permitted the realisation of a new space concept with open and expansive office structures.

Left: The building before renovation

Below: The meeting rooms on the ground floor

  1. x

    Facade

    Together with the encircling window strips, a new facade, made of anodised aluminium sheet, accords the building its discernibly linear appearance. As well as exterior sun protection, all windows also have interior textile glare blinds.

  2. x

    Office floors

    Team and individual offices with mixed zones and service points have been installed on the two office floors. Thanks to the encircling window band, every workplace has natural light.

  3. x

    Curtains

    From the exterior, the soft contours of the grey curtains provide a contrast to the patterned white strips of the aluminium facade, and from the inside, to the white built-in fittings.

  4. x

    Generous layout

    A foyer with a lounge was created on the ground floor. A large and bright cafeteria has been conceived as a location for exchanges and communication with employees and clients. There are conference rooms on the front side. The encircling floor-depth glazing emphasises the storey height.

  5. x

    New arrangement of outside space

    The drive with a canopy roof and vestibule as well as the parking area were clearly arranged in a modern fashion.

  6. x

    Corporate Design

    After the renovation, the Rhine-Main sales office now shines in the new corporate architecture according to the company guidelines.