Competition "House of the Weimar Republic"

▼

Competition entry for the new building of the “House of the Weimar Republic” with an urban planning context for the new design of the “Zeughof” street area in Weimar. Here, the space is newly conceived so that the paths and square areas are newly structured and emphasised. The urban planning extension creates new living space in the area.

The addition of a new story is the central element of the alterations to the Zeughaus and the connecting element. The new story floats above the existing building on the ground floor and  completes the ensemble consisting of art gallery and Zeughaus (armoury). The extension provides the connection between the different parts of the building.

Competition "House of the Weimar Republic"

Site
Weimar
Year
2017
Awarding Authority
Stadt Weimar